Sloboda slavila u Mostaru i vratila se na čelo tabele
Foto: A. Čaušević

Novi trijumf Tuzlaka

Sloboda slavila u Mostaru i vratila se na čelo tabele

S. Grebović

Fudbaleri Slobode večeras su odnijeli puni plijen iz Mostara pošto su kao gosti pobijedili Velež rezultatom 2:0.

Velež je u četvrtak u revanš meču trećeg pretkola Konferencijske lige izgubio od švedskog Elfsborga sa 4:1 i na taj način se oprostio od igranja u Evropi.

Očigledno da je taj poraz ostavilo traga na ekipu Feđe Dudića koja ne zna za pobjedu od prvog kola, a crna serija je nastavljena i večeras.

Sva tri boda je iz Mostara odnijela ove sezone odlična Sloboda koja je slavila sa 2:0.

Velež je bolje otvorio meč. Stvorio je blagi presing od starta te zaprijetio udarcima Dejanovića i Hasanovića sa distance, ali gola nije bilo.

Sloboda je praktično iz prve prave prilike došla do gola. Nakon kornera Kurtalić je loptu glavom vratio ne peterac, a tamo se našao Dženis Beganović koji ju je samo smjestio u praznu mrežu za vodtsvo svog tima.

Oglasi

Hasanović je malo iza toga mogao Rođene vratiti u život, ali je njegov udarac sa 20-ak metara zaustavila prečka gola gostiju.

Iako se to očekivalo, nastavak nije donio presing Veleža. Njihovi napadi su uglavnom bili bezidejni i tromi, što je Sloboda još jednom iskoristila.

Maskimović je u 67. minuti izbio ispred Kačavende i slabo šutirao, ali dovoljno dobro da ta lopta prevari golmana Veleža i završi u njegovoj mreži po drugi put na večerašnjoj utakmici.

Domaći do kraja nisu uspjeli da postignu bar jedan gol i na taj način da se vrate u meč pa su upisali i drugi ovosezoni poraz.

Sa druge strane Sloboda se ovom pobjedom vratila na lidersku poziciju Premijer lige sa 13 osvojenih bodova.

Premijer liga BiH, 5. kolo

FK Velež - FK Sloboda 0:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež: Kačavenda, Zvonić, Zeljković, Ovčina, Georgijević, Brandao, Dario, Hasanović, Vehabović, Dejanović, Radovac.

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Čivić, Beganović A., Beganović Dž., Kurtalić, Maksimović, Osmić, Predragović, Balić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Ciju ciju TUP hahahahahhhhahahahahaha
18 27
SakinamaA
Šta bi Sloboda tek uradila Elfsborgu..
27 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije