Foto - FK Borac

Potvrdio banjalučki klub

Zoran Milinković više nije trener FK Borac! · Zvanično

M. Šljivak

Zoran Milinković više nije trener FK Borac.

Banjalučki tim odlučio je raskinuti saradnju sa Milinkovićem nakon svega nekoliko sedmica i to su potvrdili na svojim zvaničnim stranicama.

"FK Borac obavještava javnost da Zoran Milinković više nije šef stručnog štaba, a odluka o raskidu saradnje donesena je nakon detaljne analize postojeće situacije u klubu.

Članovi FK Borac održali su sastanak sa šefom stručnog štaba Zoranom Milinkovićem usmjerenim na pronalaženje načina za izlazak rezultatske krize, a međusobni zaključak je da bi promjena unutar stručnog štaba, u ovom trenutku, bila najbolje rješenje za klub ..

Nakon sastanka, uz obostranu želju da se FK Borac vrati pobjednički put i ostvari svoje ambicije do kraja sezone, dogovoren je sporazumni raskid saradnje sa Zoranom Milinkovićem kome želimo sve najbolje u nastavku trenerske karijere", saopšteno je iz Borca.

Milinkoviću je ovo bio drugi mandat na klupi banjalučkog tima i jedan od najkraćih u trenerskoj karijeri. Vodio je ekipu u dvije utakmice i obje je izgubio. Na kraju mu je presudio težak poraz od Zrinjskog proteklog vikenda od 5:1.

Prethodno je ovaj 53-godišnji stručnjak u Borcu proveo tri mjeseca od augusta do novembra 2017. godine. Ni tad se nije proslavio i klub mu je uručio otkaz nakon 11 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac će uskoro dobiti novog trenera koji će pokušati da aktuelnog bh. prvaka izvuče iz rezultatske krize.

Banjalučki tim je u četiri odigrane utakmice ove sezone osvojio samo dva boda i nalazi se na posljednjem mjestu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.