Zrinjski obrukao šampiona u Banjaluci: Borac odavno nije bio ovako pregažen
Foto - FK Borac

Plemići uvjerljivi

Zrinjski obrukao šampiona u Banjaluci: Borac odavno nije bio ovako pregažen

M. Šljivak

Zrinjski je u 5. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine razbio Borac u Banjaluci rezultatom 5:1.

Plemići su odigrali zaista sjajan meč. Potpuno su razbili aktuelnog prvaka u svim segmentima igre i došli su do zaslužena tri boda.

Nakon mirnog uvoda u meč u kojem su oba tima igrala dosta mirno i niko nije mogao ni naslutiti da će u prvom dijelu biti postignuta četiri gola.

Zrinjski prvi prijeti u ovom meču. Kamenar u sedmoj minuti šutira pravo u Ćetkovića i to je bilo jedino uzbuđenje u sve do 29. minute kada je Zrinjski poveo.

Ćorluka je ubacio loptu sa desne strane, ona dolazi do Karla Kamenara, a ovaj zabija za prednost gostiju od 1:0.

Šest minuta kasnije novi gol u mreži domaćeg tima. Ćosić pravi veliku grešku, dodaje loptu do Ivana Bašića koji pogađa za 2:0.

Oglasi

Novi gol u mreži aktuelnog prvaka BiH viđen je u 40. minuti. Mario Tičinović pogađa za 3:0 nakon sjajne solo akcije.

Borac se u nadoknadi prvog dijela uspio vratiti u meč. Centaršut Nikole Dujakovića u gol pretvara Stojan Vranješ za rezultat prvog dijela od 3:1.

Nastavak donosi veoma čvrstu igru sa obje strane. Viđeno je nekoliko oštrih startova, a u 56. minuti gosti dolaze i do četvrtog gola.

Ćetković je nakon jednog pokušaja gostiju odbio loptu na nogu Nemanje Bilbije koji zabija gol za vodstvo Zrinjskog od 4:1.

Potom domaći navijači prave prekid. Ubacili su baklje na teren i došlo je do prekida od pet minuta.

Oglasi

Nakon prekida Borac je taj koji kontroliše igru. Međutim, sve akcije domaćih su bile bezidejne i nije bilo veće opasnosti po gol tima iz Mostara.

Do kraja je mostarski tim stigao i do petog gola. U nadoknadi meča Ćorluka ubacuje loptu sa desne strane, a Marko Jovanović postiže autogol za konačnih 5:1 u korist Plemića.

Zrinjski je stigao do treće pobjede iz četiri utakmice ove sezone i pokazali su da će biti među glavnim kandidatima za titulu.

Sa druge strane Borac je iz četiri utakmice još uvijek bez pobjede i šampion Bosne i Hercegovine je na posljednjem mjestu sa dva boda.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Borac - Zrinjski 1:5

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Ćetković, Jovanović, Ćosić, S. Dujaković, Vojnović, N. Dujaković, Subić, Lukić, Vranješ, Kulašin, Zakarić.

Zrinjski: Kukić, Barišić, Bašić, Ćorluka, Bekić, Savić, Gadže, Jakovljević, Kamenar, Tičinović, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
sampion sampionski xd
66 1
Rajvosa2019
Sampion nam cvrsto drzi predzadnje mjesto na tabeli . Evo nasikiro sam se , veceras necu oka sklopiti :-)
46 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti