Trojica Zeničana koji imaju veliki broj utakmica u Premijer ligi pojačali su mladu ekipu Mladosti, koja je doživjela potop u prvom meču protiv Jedinstva

Velika pojačanja za mladu ekipu iz Doboja kod Kaknja

Dedić, Karić i Grahovac pojačali Mladost · Zvanično

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja sezonu u 1.ligi FBiH otvorili su visokim porazom u gostima protiv Jedinstva. Utakmicu u Bihaću sigurno da svi žele što prije zaboraviti, ali svakako je to bila i prilika da se odgovorni u klubu uvjere da mlada ekipa s tim igračkim kadrom ne može mnogo napraviti u drugom po jačini rangu takmičenja u BiH.

Nakon utakmice rukovodstvo kluba obavilo je razgovore i postiglo dogovor s trojicom igrača, koji će sigurno predstavljati velika pojačanja za ovu mladu ekipu. Jučer su ugovore s Mladosti potpisali Anel Dedić, koji je i prošle sezone nastupao za Mladost u Premijer ligi, te Mahir Karić i Vladimir Grahovac, koji su prošlu sezonu igrali za Radnik iz Bijeljine.

Dedić nastupa na poziciji veznjaka, kao i Grahovac, dok će Karić predstavljati veliko pojačanje za napad Mladosti.

U drugom kolu Mladost će na svome terenu dočekati ekipu Tomislava, a trojica novih igrača imaju pravo nastupa. Vidjet ćemo hoće li ih trener Dragan Radović odmah gurnuti u vatru od prve minute budući da nisu prošli pripreme s ekipom.

Mladost će i ove sezone ko i prošle u Premijer ligi imati sigurno najmlađu ekipu u 1.ligi FBiH, a to je svakako prilika za mlade igrače da se dokažu i skrenu pažnju na sebe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.