Dedić predvodi mladu ekipu Mladosti u novoj sezoni
Kakanjci će ponovo imati jednu od najmlađih ekipa u ligi

Kakanjci u 1.ligi FBiH

Dedić predvodi mladu ekipu Mladosti u novoj sezoni

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja u novoj sezoni igrat će u 1.ligi FBiH, nakon što je klub rezultatski izborio opstanak u Premijer ligi, međutim zbog toga što nije dobio licencu za taj rang takmičenja, ovaj klub predstojećeg vikenda započinje sezonu u drugom po jačini rangu nogometa u našoj zemlji.

Kao što je poznato većina igrača je napustila Mladost, a kada je u pitanju tim od prošle sezone tu je ostalo nekoliko igrača. Anel Dedić predvodit će tim u narednoj sezoni, a osim njega tu su Anes Hrustanović, Faruk Jusić i Safet Čago, koji su bili članovi kluba i prošle sezone.

Svi ostali igrači su došli u ovom ljetnom prelaznom periodu, a to se uglavnom radi o igračima od 18-19 godina koji su željni izazova i afirmacije u klubu koji voli da forsira mlade igrače.

Jučer je klub zvanično i potpisao ugovor s mladim Farukom Piljugom, dojučerašnjim igračem zeničkog Čelika. Ovaj 19-godišnjak igra na poziciji desnog beka i krila, a prošle sezone bio je standardni član ekipe Čelika koja je izborila ulazak u viši rang.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Sigurno da će klubu iz Kaknja biti potrebno još nekolicina iskusnijih igrača, kako se ne bi doveli u situaciju da se moraju boriti za opstanak u ovom rangu takmičenja. Vidjet ćemo hoće li rukovodstvo Mladosti u narednom periodu angažovati još neko pojačanje.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hotonjskimaher
Musija kolko je pokro para mogo je kupit Messia
2 1
CrveniKakanj
Vracamo se naredne sezone u PLBiH kada dobijemo FSBiH na sudu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi