Lopta završila nekoliko metara pored gola

Jedan od najčudnijih penala ikada: Zabio je, a mreža se nije ni zatresla

Admin Čaušević
Teme:

Na susretu meksičke lige između Mazatlana i Tigresa viđen je zaista neobičan gol.

Naime, gostujućem fudbaleru Nicu Lopesu je pošlo za nogom da zabije gol iz penala, a da pritome lopta završi nekoliko metara pored gola. Naravno u pitanju je optička varka.

Lopes je izveo penal, šutirao je snažno i precizno u donji ugao, a lopta je pogodila u metalnu šipku iza gola koja služi kao osigurač za mrežu.

Lopta se odbila od šipku, te pogodila golmana u leđa i otišla nekoliko metara pored gola. U prvi momenat mnogi su ostali zbunjeni.

Međutim, sudije nisu uhvaćene na spavanju pa su pokazali na centar. Definitivno, jedan od najčudnijih penala u historiji.

Inače, Tigres je dobio meč sa 0:3. Lopes je zabio još jedan gol za svoj tim. Dok je strijelac prvog gola za goste bio Gonzalez. Domaći su meč završili sa dva igrača manje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.