Totalna dominacija giganta iz Minhena: Bayern je novi prvak svijeta!

Šesta titula u godinu dana

Totalna dominacija giganta iz Minhena: Bayern je novi prvak svijeta!

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna večeras su pobijedili Tigres sa 1:0 u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Utakmica u Al Rayyanu nije ponudila mnogo uzbuđenja jer se Tigres većinu meča branio, dok je Bayern pokušavao da pronađe način da dođe do gola. Bavarci su na kraju zabili gol i zaokružili nevjerovatnu sezonu sa šest osvojenih trofeja.

Bayern je veoma dobro počeo meč i poveo u 18. minuti kada je mrežu Tigresa zatresao Kimmich. No, sudija je nakon toga gledao VAR i poništio je gol zbog ofsajda Lewandowskog koji je smetao golmanu Guzmanu.

Njemački klub je zaprijetio ponovo u 34. minuti. Nakon centaršuta iz kornera odlično je šutirao Sane, ali je ovaj put prečka spasila meksički klub.

Bayern je do vodstva mogao i na samom početku drugog poluvremena. Ovaj put u šansi je bio Gnabry, ali nakon njegovog šuta lopta ide tik iznad prečke Tigresa.

Međutim, Bayern je u 59. minuti uspio da slomi otpor protivnika. Nakon centaršuta Lewadowski sjajno spušta loptu za Pavarda koji je pogodio za 1:0. Sudija je ponovo gledao VAR zbog mogućeg ofsajda, ali je priznao pogodak jer je sve bilo regularno.

Bavarci su ve mogli završiti u 81. minut. Rezervista Tolisso odlično šutira, no ovaj put stativa spašava Tigres. Nekoliko minuta kasnije prijeti i Tigres. Odlično je pokušao Gignac, ali gola nije bilo.

U 85. minuti nova šansa za Bayern. Choupo-Moting je uposlio Douglasa Costu koji šutira s desetak metara u golmana Tigresa.

Do kraja meča meksički klub nije uspio da dođe do izjednačenja i produžetaka, te je Bayern zasluženo slavio i osvojio šesti trofej u svega godinu dana.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

payron
Ovo takmicnje treba ukinuti ovo je bez veze igraju sa sklj ekipama I prvaci svjeta glupost
5 22
Sloboda
najbolji klub na svijetu, super Bayern, mia san mia
16 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi