Podjela bodova

Tuzla City u samom finišu ostao bez pobjede u Mostaru, utakmica trajala više od 100 minuta

Edmir Škorić

U drugoj utakmici subotnjeg programa šestog kola Premijer lige BiH Zrinjski i Tuzla City remizirali su rezultatom 1:1.

Tuzla City je sezonu otvorio na fantastičan način i malo je nedostajalo da nakon pet kola ima maksimalan učinak od 15 bodova, ali je Zrinjski uspio u samoj završnici izvući bod.

Na startu meča pritisak domaćih, koji prijete već u trećoj minuti preko Bilbije, koji šutira preko gola. U 15. minuti Kamenar je pucao, no pogađa svog saigrača Bilbiju.

Uzbuđenje na drugoj strani, ali je Ćorluka s noge skinuo loptu Džafiću. U 32. minuti Kukić je odbranio udarac Doffa.

Minutu kasnije, gosti dolaze do vodstva. Doffo sjajno proigrava Džafića, ovaj je lobovao istrčalog Kukića i svojim četvrtim golom donosi veliku prednost gostima.

Pokušali su domaći da se vrate do kraja prvog dijela, no ostalo je 0:1. Moglo je sve biti gotovo u 58. minuti, ali je Gavrić pucao ravno u Kukića. Blizu gola bili su domaći u 69. minuti, kada Mehidić umalo postiže autogol, ali Fejzić sjajno interveniše.

U 76. minuti prodor Malekinušića, koji na kraju loptu šalje preko gola Tuzlaka. Kako je vrijeme odmicalo, Zrinjski je bio sve agilniji i ofanzivniji, a na kraju je uspio i da stigne do toliko željenog gola.

Igrala se 90. minuta kada je Malekinušić u gužvi došao do lopte i snažnim je udarcem smjestio u mrežu Tuzlaka. Nakon tog gola, uslijedili su verbalno, umalo i fizički obračuni između dvije klupe, ali se na kraju sve smirilo. U zadnjim sekundama Zrinjski je imao veliku šansu, Mašić je pokušao, ali je Mehidić na kraju spasio.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom na incident nakon gola Zrinjskog i prekid koji istina nije dugo trajao, sudija je utakmicu produžio za šest minuta, ali se igralo i više od 10 minuta u nadoknadi, odnosno preko 100 minuta ukupno.

Podsjetimo da Tuzla City ima utakmicu manje jer treba da odigra meč sa Borcem u Banjaluci, a priliku da nastavi svoj sjajan niz ima već naredne sedmice kada će ugostiti prijedorski Rudar, dok Plemiće očekuje gostovanje Posušju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.