Poseban kao uvijek

Mourinho u prvoj utakmici na klupi Rome postavio rekord

Edmir Škorić

Roma je novu sezonu u Seriji A počela pobjedom nad Fiorentinom (3:1) u subotu navečer.

Na klupi Rimljana zvanično je u prvenstvo debitovao Jose Mourinho i stigao je sinoć do 50. pobjede u Seriji A kao trener. Prethodno je 49 pobjeda ostvario kao trener Intera od 2008. do 2010. godine.

On je do brojke od 50 pobjeda stigao nakon samo 77 utakmica, što je rekord u Italiji od vremena kada se igra "normalno" prvenstvo u kojem pobjednici dobijaju tri boda.

Isti rekord drži u Engleskoj i Španiji. Na Otoku mu je trebalo samo 63 meča za 50 pobjeda, a u Španiji je bio i uspješniji jer je do 50 pobjeda kao trener Reala stigao u samo 62 utakmice.

Posebni je u Engleskoj vodio Chelsea, Manchester United i Tottenham. Osim nabrojanih timova, vodio je i Porto s kojim je osvajao Ligu prvaka 2003. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.