Scene o kojim priča BiH

Tragikomedija na bosanski način: Ustupili im stadion, dobili "zahvalnicu" skandaloznim incidentom

Admin Čaušević

Početak sezona u nižim ligama donosi dosta uzbuđenja, zanimljivosti, žalbi i klupskih prepucavanja, a kako stvari stoje i skandala. 

Skandalozan incident desio se na susretu Druge lige TK između Budućnosti iz Lukavice i ekipe Rudar Bukinje. Meč je prekinut jer su sudije napadnute pri rezultatu 0:2.

Navijači nominalnog domaćina su napali sudije predvođene Almirom Karićom nakon što su gosti postigli drugi gol i tako prema svemu sudeći riješili pitanje pobjednika.

SportSport.ba je u ponedjeljak objavio i snimke incidenta gdje se jasno vidi napad zbog kojem Budućnosti prijeti žestoka kazna.

Susret se igrao u Bašigovcima nakon što je Slatina odlučila da ove sezone ustupi stadion Budućnosti za domaće utakmice. Nakon skandala već u prvoj utakmici taj ugovor će vjerovatno biti raskinut.

"Poštovani sportski prijatelji,

Oglašavamo se povodom nemilih scena na prvenstvenoj utakmici Druge lige TK-Jug koja se igrala na našem stadionu između domaćina ekipe NK Budućnost Lukavica D. i gostujuće ekipe NK Rudar Bukinje.

U potpunosti se ograđujemo i izražavamo duboko žaljenje zbog svega što se desilo na našem stadionu i u našem mjestu.

U toku naredne sedmice bit će održana sjednica Upravnog odbora kluba te vjerovatno donesena odluka o raskidu ugovora o ustupanju i korištenju našeg stadiona", poručili su iz Slatine.

U svom izvještaju Avdić je opisao dešavanja koja su zaista sramotna i zaslužuju rigorozne kazne za "navijače", te samog organizatora.

Avdić je u svom izvještaju naveo da policija stigla tek u 60. minuti na stadion, te dodaje da je potpuni haos nastao kada su gosti postigli drugi pogodak.

“Nakon toga gola nastaje opšti haos gdje u teren ulaze domaći navijači. Nakon napada na pomoćnog sudiju Muamera Tupajića, isti je zadobio lakše povrede glave i grudnog koša. Navijači su zatim krenuli prema glavnom sucu Almiru Kariću koji je dobio udarac nogom, a napadnuta je u sutkinja Amina Džibrić. Nakon toga desio se napad i na mene, a prilikom izlaska sa kapije stadiona napadnu smo od NN osobe gdje je udarac dobila Amina Džibrić u predjelu nosa. Pod pratnom MUP-a smo izvedeni iz Živinica“, stoji između ostalog u izvještaju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.