Nesreća za Pedra

Brazilac bio na korak od Reala: "U najsretnijem trenutku mog života, stigao je najtužniji trenutak"

Edmir Škorić

Brazilski nogometaš Pedro trebao je da potpiše za Real Madrid, no sudbina je htjela da bude drugačije.

Umjesto da ode u Real Madrid, Pedro je zadobio tešku povredu koljena i svi njegovi snovi su u jednom momentu prestali.

Do teške povrede došlo je 2018. godine, taman kada je trebao da krene put Madrida na potpis ugovora.

"Sjećam se tog dana. Napustio sam teren u suzama, bio sam jako zabrinut i sjeo u avion. Dan kasnije obavio sam ljekarski pregled i ustanovljeno je da sam pokidao križne ligamente koljena i što je značilo pauzu od šest do osam mjeseci", prisjetio se Pedro, dodavši:

"U najsretnijem trenutku mog života, stigao je najtužniji trenutak... Da sam otišao u Real Madrid, sigurno ne bih živio ono što živim danas i sve bi se promijenilo, ali to je valjda život".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pedro ima jedan nastup za reprezentaciju Brazila, a trenutno je igrač Flamenga. Kada je trebao da pređe u Real Madrid, bio je igrač Fluminensea.

Kada se oporavio, prešao je u Fiorentinu, koja ga je potom posudila Flamengu, a brazilski klub ga prošle zime otkupio za 14 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.