Čeka se odgovor

Real Madrid poslao najveću ponudu u klupskoj historiji!

Admin Čaušević

Po nekom nepisanom pravilu Real Madrid je klub koji je kroz cijelu historiju pravio najveće i najskuplje transfere. 

Obarali su Los Blancosi svjetske rekorde dovođenjem Zinedinea Zidana iz Juventusa kada je legendarni Francuz prije 20 godine plaćen tada nevjerovatniz 77 miliona eura.

Madridski klub je postavio i rekord angažovanjem Cristiana Ronalda 2009. godine za 94 miliona eura, a četiri godine kasnije Gareth Bale je plaćen 101 milion.

Prije dvije godine Eden Hazard je plaćen 115 miliona eura, a ovo ljeto ostat će zapamećeno po najvećoj ponudi u historiji Reala, koja prema svemu sudeći neće biti dovoljna.

Prema pisanju ugledne Marce Rela je za Kyliana Mbappea ponudio PSG-u 170 miliona eura plus 10 miliona eventualnih bonusa.

S ovim potezom Kraljevi su stigli do iznosa kojeg je PSG izdvojio kada je doveo 22-godišnjeg Francuza iz Monaca, ali transfer je i dalje upitan.

U francuskoj prijestolnici za svoju mladu zvijezdu žele 220 miliona eura, 40 miliona eura više pa je teško vjerovati da će doći do transfera.

I Nasser Al-Khelaifi je nakon žrijeba grupne faze Lige prvaka jasno poručio da Mbappe nije na prodaju i da je pozicija PSG-a nepromijenjena.

"Naša pozicija je jasna, ništa se nije promijenilo, sve će ostati isto. Nećemo ništa promijeniti", rekao je prvi čovjek kluba iz francuske prijestolnice.

Mbappe ulazi u posljednju godinu ugovora s PSG-om, u Madridu se nadaju da neće doći do produženja saradnje te da će ga sljedećeg ljeta dobiti besplatno.

Inače, trenutni rekorder po najvećoj kupovini u historiji fudbala je upravo PSG koji je četiri godine platio Neymara 222 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.