Potpisao za Reading

Alen Halilović zvanično predstavljen u Engleskoj · Zvanično

Edmir Škorić

Reading je danas objavio kako je dogovorena jednogodišnja saradnja s Alenom Halilovićem.

Ovaj 25-godišnji Hrvat prošao je kroz omladinske sekcije u zagrebačkom Dinamu i od tada je stekao vrhunsko iskustvo igrajući u Španiji, Njemačkoj, Italiji i Nizozemskoj s Barcelonom i Milanom, a u Engleskoj je potpisao za Birmingham, no sada kao slobodan igrač odlazi u Reading.

Sada je stigao kod Veljka Paunovića na posudbu.

25-godišnjak je svojevremeno bio na meti reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali odlučio se da igra za Hrvatsku unatoč korijenima.

Debitovao je za Vatrene u junu 2010. godine i odigrao 10 mečeva za prvi tim, dok je za U21 selekciju upisao 17 nastupa i dao četiri gola.

Nekada se smatrao velikim talentom, no nije do kraja iskoristio svoj potencijal. Priliku za novi početak dobio je u ambicioznom klubu iz Championshipa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.