Mnogi se tome nisu nadali: Poznata je sudbina Alena Halilovića u Engleskoj

Sjajno se snašao

Mnogi se tome nisu nadali: Poznata je sudbina Alena Halilovića u Engleskoj

S. Mlaćo
Hrvatski reprezentativac Alen Halilović sjajno se snašao u redovima engleskog Birminghama.

Tako mu u redovima ovog engleskog kluba na kraju spremaju ponuditi višegodišnji ugovor.

Put Halilovića bio je trnovit u proteklim godinama, mijenjao je klubove, no nije stigao do prilike da pokaže svoje kvalitete.

Epizode su se redale jedna za drugom, a čak je i formu održavao u hrvatskom Interu iz Zaprešića.

U Birminghamu je 'pronašao sebe', pa mu sada planiraju novi ugovor.

“Mislim da može još bolje. Sviđa mi se kao igrač.  Upravi kluba ću savjetovati da potpiše novi ugovor na kraju sezone“, kazao je trener ovog kluba Lee Bowyer.

Oglasi

Halilović je sa svega 16 godina debitovao u dresu Dinama i mnogi su mu najavljivali veliku karijeru. Na ljeto 2014. godine prešao je u Barcelonu gdje je igrao za B ekipu ovog kluba.

Hrvatski reprezentativac dobio je šansu i u prvom timu Barcelone, ali je bilo jasno da u klubu nisu zadovoljni njegovim igrama. Nakon toga većinom je igrao na posudbama, a Barcu je napustio prije pet godina kada je otišao u HSV.

Sjeća se da je  bio veliki pritisak na njemu s obzirom na očekivanja.

"Bilo mije teško, ali vjerujem da su najbolje godine tek ispred mene. Još kada sam imao 16 godina nisam imao pravo igrati OK, bilo je samo da igram loše ili odlično. Sredina nije postojala i kada bi bio solidan na meču za njih je to bilo loše", rekao je nedavno Halilović.

Ove sezone u Championshipu Halilović je upisao 16 nastupa uz jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi