Novo ime u Slobodi

Eldar Hasanović stiže na Tušanj · Saznajemo

M. Šljivak

FK Sloboda bi u ostatku sezone trebala biti jača za iskusnog veznog fudbalera Eldara Hasanovića (31).

Ovaj 31-godišnjak nakon odlaska iz Olimpika nije imao klub, ali bi uskoro ponovo mogao zaigrati na terenima Premijer lige BiH.

Kako saznaje SportSport.ba, Hasanović je u završnoj fazi pregovora sa Slobodom i izvjesno je da će on postati novi član tuzlanskog kluba.

Eldar Hasanović iza sebe ima poprilično zanimljivu karijeru koju je počeo u redovima sarajevskog Željezničara.

U Bosni i Hercegovini je igrao još za Velež, Čelik, Olimpik, Radnik, ali i Slobodu u sezoni 2016/2017.

Radi se o igraču koji ima veliko iskustvo i sigurno će imati šta da pokaže na terenima Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Pored bh. klubova Hasanović je nastupao još u Slovačkoj, Izraelu, Kini i Indoneziji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je fenomenalno ušla u novu sezonu Premijer lige. Tim Mladena Žižovića igra sjajno i trenutno je na drugoj poziciji sa 14 bodova, dva manje od vodeće Tuzle City.

U narednom kolu nakon reprezentativne pauze Sloboda dočekuje aktuelnog prvaka Borac iz Banja Luke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.