Dramatičan finiš na Grbavici: Skromni Željezničar izbjegao poraz od disciplinovane Slobode
FOTO: Damir Hajdarbašić/FK Željezničar.ba

Podjela bodova

Dramatičan finiš na Grbavici: Skromni Željezničar izbjegao poraz od disciplinovane Slobode

A. Čaušević

U posljednjem meču 7. kola Premijer lige na stadionu Grbavica pred nešto više od 5.000 gledatelja Željezničar i Sloboda su podijelili bodove odigravši 1:1.

Susret je počeo prilikom za Plave, sa ivice kaznenog prostora zaprijetio je Mekić, lopta je otišla zamalo preko gola. Prijetili su domaći i deset minuta kasnije kada je sjajno šutirao Mujezinović pod prečku, ali je Bukvić to odlično odbranio.

Nakon toga je uslijedio period igre bez većih uzbuđenja. Jedan od ključnih detalja, barem za domaće desio se u 36. minuti kada je zbog povrede igru morao napustiti Jurčić.

Odlični napadač je dobio povredu nosu, nije mogao nastaviti igru, a u svlačionicu je ispraćen ovacijama sa tribina. Domaćin je ostao bez jedinog klasičnog napadača i ulaskom Zdunića morao je promijeniti način igre.

U posljednjim momentima prvog dijela Sloboda je mogla do vodstva. Bender je zaustavio šut Mehmedovića, lopta se odbila do Maksimovića koji iz dobre pozicije šutira preko gola.

Start drugog poluvremena pripada Crveno-crnim. Imali su gosti veći posjed lopte i izglednu priliku preko Beganovića u 58. minuti, ali lopta nije završila u mreži.

Oglasi

Kako se bližio kraj utakmice Željezničar je preuzimao inicijativu te je pravio pritisak. S ivice kaznenog prostora prijetili su Mujezinović i Subašić, ali to nije donijelo promjene.

Kada se činilo da su domaći ti koji bi mogli do gola, uslijedio je dobar napad Slobode. Jedna lopta je došla do Husejinovića koji se namjestio na desnu nogu, šutirao precizno sa 20-ak metara i lijepo pogodio za vodstvo gostiju.

Plavi su nakon toga krenuli po izjednačenje do kojeg su stigli u 90. minuti. Prethodno je sve dobro uradio Bekrić čiji je udarac odbranio Bukvić, da bi Zdunić odbijenu loptu poslao u gol. Igralo se šest minuta nadoknade, međutim ostalo je 1:1. Imao je Bekrić šansu iz slobodnjaka, otišlo je zamalo pored stative.

Željezničar na prvu reprezentativnu pauzu u novoj sezoni odlazi sa devet osvojenih bodova, dok su Tuzlaci iz sedam mečeva skupili 14 bodova, prvo su iznenađenje prvenstva te sigurno mogu biti zadovoljni drugom pozicijom.

Inače, prisutno rukovodstvo Slobode na tribinama Grbavice je u nekoliko navrata protestvovalo zbog sudijskog kriterija sudije Gigovića pošto je između ostalih podijelio žute kartone Baliću i Ćiviću pa će njih dvojica propustiti naredni meč.

FK Željezničar - FK Sloboda 1:1 (Zdunić 90'/Husejinović 80')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Bender, Malić, Crničević, Kosorić, Subašić, Mujezinović, Juričić, Zdunić, Vrhovac, Blažević, Bojo.

FK Sloboda: Bukvić, Jusić, Devedžić, Ćivić, A. Beganović, Dž. Beganović, Maksimović, Predragović, Veselinović, Balić, Mehmedović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

chelsea321
Usmrdio se zeljo idi te u koju ligu nize niste vi za ove..
10 46
Haroldinjo
Šteta,ali idemo dalje momci,svaka čast.SAMO SLOBODA.
30 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti