FOTO: Armin Heric/fkzeljeznicar.ba

Plavi na mini pripremama

Težak poraz Željezničara u Srbiji

Samir Mlaćo
Nogometaši Željezničara od utorka su na mini pripremama u Srbiji.

Plavi su već danas odmjerili snage sa ekipom FK Takovo iz Gornjeg Milanovca, niželigaša koji je na kraju slavio sa čak 3:0.

Nakon prvog poluvremena mreže su mirovali, a Željezničar je meč počeo u sastavu: Muftić - Hajdarević, Drina, Jahić, Kovačević - Beća, Duraković - Gasal, Bekrić, Hrelja - Jaganjac, a u drugom dijelu su zaigrali i Milićević, Mekić, Zdunić i Vištica.

U nastavku kvalitetan meč, borbeni domaćini su krenuli veoma ofanzivno i postigli dva pogotka. Prvo je pogodio početkom drugog dijela Bojan Gočanin sjajnim udarcem sa visine šesnaesterca, da bi na 2:0 povisio Grkajac nakon smušene reakcije posljednje linije kluba sa Grbavice.

Nije tu bio kraj golijadi. Kapiten Grković je pogodio u 65. minuti na 3:0 i domaći navijači su bili itekako sretni, a gosti u čudu.

Ostalo je 3:0, a domaći su na kraju istakli da je ovo za njih historijska pobjeda.

Prijateljski meč:

FK Takovo – FK Željezničar 3:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.