Zadovoljstvo nakon remija

"Dokazali smo da dobra igra sa prvog meča nije slučajnost"

S. Mlaćo

Nakon odlične igre protiv svjetskih prvaka, selekcije Francuske i remija 1:1, reprezentativci Bosne i Hercegovine nisu krili zadovoljstvo postignutim rezultatom.

Pružili smo jak otpor i sigurno možemo biti zadovoljni viđenim.

Sada nas očekuje prijateljski meč u subotu sa Kuvajtom, a već u utorak važan kvalifikacijski meč protiv Kazahstana koji je jučer remizirao sa Ukrajinom u ludoj završnici (2:2).

"I u prvoj utakmici se vidjelo da možemo da se nosimo sa Francuzima, a večeras smo dokazali da dobra igra tada nije bila slučajnost. Odigrali smo stvarno jedan kvalitetan i čvrst meč. Bili smo dosciplinovani i borili smo se. Njihov crveni karton nam je malo olakšao posao, ali i do tada smo bili u egalu. Možemo biti zadovoljni bodom iako smo imali neke situacije da napravimo i više. Međutim, ovo je odličan rezultat", kazao je naš reprezentativac Siniša Saničanin nakon meča.

Zadovoljan je bio i Gojko Cimirot koji je dobio šansu u drugom dijelu.

"Ostavili smo srce na terenu i zasluženo osvojili ovaj bod. Nagrađeni smo za trud. Lakše je bilo nakon crvenog kartona, a i do tad smo igrali veoma kvalitetno. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim igrama i da ćemo napraviti velike stvari.“

Naša reprezetnacija nakon tri odigrane utakmice ima dva boda, prva je Francuska sa osam i utakmicom više, dok Ukrajina ima četiri boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.