Sastaju se u okviru 8. kola Premijer lige

Poznat termin odigravanja derbija između Veleža i Sarajeva · Saznajemo

Endin Čaušević

Ljubitelji fudbala u BiH ovog vikenda ne mogu uživati u mečevima Premijer lige zbog reprezentativne pauze.

Bh. premijerligaši iskoristili su reprezentativnu pauzu kako bi odigrali nekoliko prijateljskih utakmica i spremili se za nastavak sezone.

Premijer liga vraća nam se narednog vikenda kada će na programu biti utakmice osmog kola.

Očekuje nas nekoliko zanimljivih utakmica, a sigurno da će jedan od derbija biti okršaj u Mostaru gdje će se na stadionu Rođeni sastati Velež i Sarajevo.

Prvobitno je bilo planirano da se ova utakmica odigra u subotu, ali kako saznaje SportSport.ba došlo je do promjene termina.

Naime, meč između Veleža i Sarajeva igra se već u petak od 20 sati i sigurno je da nas očekuje uzbudljiva utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je trenutno treće sa 13 bodova iz sedam odigranih utakmica, dok je Velež na petoj poziciji sa tri boda, ali i utakmicom manje u odnosu na klub s Koševa.

Velež i Sarajevo prethodnih meč u Mostaru u okviru Premijer lige igrali su 12. aprila, a tada su Rođeni slavili sa 1:0. Sarajevo je zadnji put u Mostaru u Premijer ligi protiv Veleža slavilo 23. novembra 2019. godine sa 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.