Ispunjene sve odluke Disciplinske komisije

Nema prepreka za gostovanje na Pecari: Željezničar uplatio dugovanja Memiću i Šerbi

Endin Čaušević

FK Željezničar uspio je ispuniti zadatke Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i izbjeći suspenziju pred meč protiv Širokog Brijega.

Željezničar u okviru osmog kola Premijer lige gostuje na Pecari kod Širokog Brijega, a utakmica se igra u nedjelju sa početkom u 21 sat.

No, nekoliko dana pred ovaj meč Disciplinska komisija je na jednoj od sjednica donijela odluku da Željezničar mora regulisati svoja dugovanja koja ima prema Flipu Eriću, Mladenu Veselinoviću, Almiru Memiću i Bakiru Šerbi.

Kako smo već objavili klub je uspio da postigne dogovor oko isplate dugovanja sa Veselinovićem i Erićem koji su ponovo izašli u susret Željezničaru, a riješen je problem sa Šerbom i Memićem.

Naime, Plavi su uplatili svoja dugovanja prema Šerbi i Memiću i više nema prepreka da sarajevski tim igra svoj meč protiv Širokog Brijega.

Željezničar je ispoštovao sve odluke koje je donijela Disciplinska komisija i jasno je da su uspjeli da to urade u zadanom roku kako bi izbjegli eventualnu suspenziju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi su prvo uspjeli postići dogovor s Erićem, a zatim i s Veselinovićem koji je pristao da potpiše novi reprogram za svojim bivšim klubom. Prva rata će mu biti uplaćena već u petak, druga u oktobru, a u novembru preostala dugovanja.

Treba dodati da će sutra biti održana i sjednica Skupštine Željezničara koja bi mogla pokazati u kojem smjeru ide višestruki prvak BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.