Željezničar u utrci s vremenom: Hoće li Plavi uspjeti ispoštovati odluke Disciplinske komisije?

Moraju isplatiti dugovanja

Željezničar u utrci s vremenom: Hoće li Plavi uspjeti ispoštovati odluke Disciplinske komisije? · Saznajemo

A. Beganović

Fudbalski klub Željezničar u okviru 8. kola Premijer lige gostovat će kod Širokog Brijega.

Međutim, da bi Plavi odigrali utakmicu, odnosno izbjegli suspenziju moraju riješiti određeni dio dugovanja prema nekadašnjim fudbalerima Mladenu Veselinoviću i Filipu Eriću, te prema bivšim članovima stručnog štaba Bakiru Šerbi i Almiru Memiću.

Ranije je Disciplinska komisija na jednoj od sjednica donijela odluku da Željezničar do kraja prošlog mjeseca mora regulisati dugovanja prema Eriću, Šerbi i Memiću, no iz Fudbalskog saveza BiH su kako nezvanično saznajemo izašli u susret Plavim pa su datum do kada moraju izvršiti svoje obaveze pomjerili za 10 dana, odnosno zadnji rok za isplatu je pomjeren na 10. septembar.

Nezvanično, bivšem golmanu Filipu Eriću je isplaćem određen dio dugovanja, dok je za preostali napravljen dogovor između zainteresiranih strana, dok Šerbi i Memiću do jučer na račun nije leglo ništa novca, ali kako sazanjemo do 10. septembra bi sve trebalo biti riješeno.

Što se tiče dugovanja prema Veselinoviću, juče je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH kako saznajemo iz naših izvora izašla u susret Željezničaru te je zadnji rok za isplatu pomjerila za 30 dana s tim što saglasnost treba dati i sam Veselinović.

Neslužbeno, iz Željezničara su kontaktirali bivšeg fudbalera i danas bi trebali napraviti novi dogovor. I Veselinović je spreman izaći u susret Plavima, no svakako da očekuje da mu se određi dio dugovanja isplati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi su tako u utci sa vremenom, no čini se da postoji dobra volja kod svih onih kojima se duguguje određeni novčani iznos te da će uspjeti do utakmice sa Širokim Brijegom riješiti pomenute probleme i tako izbjeći suspenziju.

Na kraju podjetimo da se Željezničar nakon sedam odigranih kola nalazi na 6. mjestu tabele sa devet osvojenih bodova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Vazno je da gazdi lijeze izmisljeni dug i kamata. Ostali su nebitni
10 1
Ajax11
Bolja bi bila zabrana dovodjenja novi igrca dok stare ne isplatiš !
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije