Primjer ostalim

U nedjelju se na stadionu Santiago Bernabeu igrao fudbal, u ponedjeljak potpuno druga slika

Admin Čaušević

Real Madrid se nakon godinu i pol vratio na Santiago Bernabeu. 

U vrlo efikasnom meču Kraljevi su sa 5:2 pobijedili uz hat-trick najboljeg igrača madridske ekipe, Karima Benzeme.

Kultni fudbalski hram je proteklih mjeseci bio pravo gradilište i djelovao je neprepoznatljivo, međutim osposobljen je za odigravanje utakmica.

Na madridskom stadionu je u nedjelju navečer zaista bilo prelijepo, međutim dan kasnije sve je vraćeno u stanje kao i proteklih mjeseci.

U ponedjeljak ujutro upaljene su mašine i pokrenuti kranovi spremni za radnu sedmicu. Istovremeno radnici izvode radove na tribinama i na ulazima.

Na teren su postavljeni i grijaći kako bi održali u savršenom stanju do naredne domaće utakmice koja na programu 22. septembra kada stiže Mallorca.

Inače, Real je u novu sezonu ušao vrlo dobro. Trenutno je vodeći sa 10 bodova. Isti učinak imaju Valencija i Atletico Madrida.

Popularne Los Blancose u ovoj sedmici očekuju dva izuzetno velika iskušenja. U srijedu će gostovati Interu u Ligi prvaka, a za vikend na Mestalli kod uvijek neugodnih Šišmiša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.