Uvertira pred duel na Maksimiru

Navijači West Hama divljali u Zagrebu, jedan Hrvat teže povrijeđen

Samir Mlaćo

Večeras u Zagrebu u okviru Evropske lige igraju Dinamo i West Ham.

Nema sumnje da će Maksimir biti sjajno ispunjen, a stigli si i navijači iz Engleske.

Gol do pasa i uz mnogo alkohola čekaju meč koji se igra od 18:45. A naravno zabilježeni su i prvi incidenti.

Sinoć oko 21:25 u jednoj zagrebačkoj ulici britanski navijači su napali dvojicu državljana Hrvatske.

Jedan je teže povrijeđen, navode iz PU Zagrebačka javnost.

"Policijski su službenici pravovremeno, uz uporabu sredstava prisile tjelesne snage i palice, izdvojili te zadržali četiri državljana Velike Britanije starosti 23, 20, 25 i 23 godine koji su se nalazili u grupi koja je fizički i pomoću drugih predmeta (stolicama, kriglama, bocama) napala dvojicu hrvatskih državljana starosti 26 i 21 godinu. S obzirom na to da je 26-godišnjak ozlijeđen, pozvana je hitna medicinska pomoć dok 21-godišnjak nije imao ozljede.

U isto vrijeme, policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba uz uporabu sredstava prisile, izdvojili su još jednog državljanina Velike Britanije starosti 25 godina.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ujedno, policijski službenici Interventne jedinice policije uporabili su sredstva prisile nad dvojicom državljana Velike Britanije starosti 35 i 31 godinu, a koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta,

Svi navedeni državljani Velike Britanije uhićeni su i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje na to da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.