Saopštenje Hordi zla

Navijači se oglasili, dvije osobe smatraju najodgovornijim za dubiozu Sarajeva

Edmir Škorić

Udruženje navijača FK Sarajevo oglasilo se nakon najavljene promjena u rukovodstu njihovog kluba.

Udruženje navijača Sarajeva, Horde zla, uputilo je saopštenje na adresu članova Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Skupštine FK Sarajevo i na adresu generalne direktorice Sabrine Buljubašić.

"Povodom aktuelne situacije u FK Sarajevo, osjećamo dužnost da se obratimo kako javnosti, tako i trenutnom menadžmentu FK Sarajevo, te svim relevantnim faktorima u i oko FK Sarajevo. Udruženje navijača FK Sarajevo pozdravlja potencijalni dolazak novog investitora i sa punom pažnjom i zanimanjem prati razvoj situacije i predstojeću Skupštinu FK Sarajevo koja je najavljena za nedjelju 19. 09. 2021. godine u hotelu Ibis Style Sarajevo sa početkom u 14 sati. Ovim putem želimo da upoznamo javnost, ali i potencijalne dolazeće investitore sa stavom UNFKS i navijačke grupe Horde zla, a vezano za još uvijek aktuelnu direktoricu i još aktuelnog predsjednika Skupštine FK Sarajevo. Pomenute osobe smatramo najodgovornijim, trenutno preostalim, funkcionerima FK Sarajevo za katastrofalno poslovanje i dubiozu u kojoj se FK Sarajevo nalazi proteklih godina. Svojim nesavjesnim radom doveli su NAŠ klub do značajnih gubitaka, kako na sportskom planu, tako i na financijskom, pokazali šta znači netransparentan raad, nesavjesno poslovanje i rad van granica ovlaštenja. Sabrini Buljubašić i Valentinu Ilievskom nije mjesto u FK Sarajevo i nikada neće imati podršku navijačkog korpusa, bez obzira o kojoj tribini stadiona bilo riječ. Također, povodom špekulacija za imenovanje novog člana Upravnog odbora FK Sarajevo, napominjemo da pristalice drugih klubova nikada neće biti predstavnici NAŠEG Kluba", navodi se u saoštenju navijača Sarajeva, te još piše:

"Nadalje, ovim putem izražavamo punu podršku još uvijek aktuelnim članovima Upravnog odbora, gospodinu Hajrudinu Kapetanoviću i gospodinu Elviru Lemešu za koje smatramo da su svojim radom, za razliku od gore navedenih funkcionera kluba, pokazali privrženost prosperitetu FK Sarajevo te time dokazali iskrene namjere u kreiranju bolje budućnosti za NAŠ klub. Za kraj, pozivamo sve navijače FK Sarajevo da danas u što većem broju dođu na stadion bez obzira na kojoj tribini se nalazili i pruže podršku, kako našim igračima, tako i stavovima Udruženja navijača FK Sarajevo i navijačke grupe Horde zla".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećanja radi, Sarajevo danas od 18 sati na Koševu igra meč 9. kola Premijer lige protiv Leotara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.