Željezničar slavi rođendan

Manijaci na Jugu poslali jasnu poruku: "I još stoljeće je malo..."

Edmir Škorić

U 17 sati počeo je meč Željezničara i Veleža.

Ovaj duel igra se na Grbavici pred velikim brojem gledatelja koji su došli da u slavljeničkoj atmosferi bodre Plave, ali i da proslave 100. rođendan svog kluba.

Navijači Željezničara, popularni Manijaci, svečano su obučeni smješteni na južnoj tribini, gdje su priredili pravi navijački dekor.

"Željezničar - stvar filozofije" je parola ispod koje piše: "I još stoljeće je malo da ti pokažemo koliko nam je stalo".

FK Željezničar je osnovan 17. septembra 1921. godine, kada je odigrao prvu utakmicu u svojoj historiji, a u stogodišnjem postojanju doživljavao je velike uspone i padove, osvajao trofeje, tugovao i radovao se, no nikada nije izgubio ljubav i podršku svojih vjernij navijača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.