Bochum se zahvalio navijačima

Doživjeli katastrofu od Bayerna, pa poručili: "Novac može kupiti mnogo toga, ali ne može..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Bochuma jučer su doživjeli pravu katastrofu na gostovanju u Minhenu jer su poraženi od Bayerna sa 7:0.

Bavarci nisu imali milosti protiv ekipe Bochuma i pobijedili su ih sa čak 7:0, a rezultat je mogao biti i ubjedljiviji jer su domaći propustili još nekoliko velikih prilika na ovom meču.

Bayern je još jednom pokazao da dominira u Bundesligi i da je čini se miljama daleko ispred od većine ekipa koje se takmiče u najjačem rangu njemačkog fudbala.

Za Bochum je ovo bio sigurno težak udarac i već četvrti poraz u sezoni nakon pet odigranih mečeva.

Bochum je trenutno pretposljednji sa tri osvojena boda, a jedinu pobjedu u dosadašnjem dijelu sezone ovaj klub je upisao u drugom kolu kada je na svom terenu pobijedio Mainz sa 2:0.

No, i pored jučerašnje blamaže u Minhenu iz Bochuma su oduševili sve svojom objavom na Twitteru.

Pokazali su da ovaj klub ima odlične navijače koji su bili uz tim i pored teškog poraza i poručili su da je to nešto što novac jednostavno ne može da kupi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Novac može da kupi mnogo toga, ali ne može kupiti tako dobre navijače kao što ste vi. Nevjerovatna podrška jučer u Minhenu", objavio je Bochum na Twitteru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.