Nevjerovatni Erling Haaland

Novo čudo fudbalskog kiborga: Lobovao je golmana iz pozicije u kojoj mnogi ne bi ni primili loptu

Admin Čaušević

Erling Haaland je uz Roberta Lewandowskog najbolji napadač današnjice.

Ovaj 21-godišnji Norvežanin je zaista autentičan fudbaler, potvrdio je to i u današnjem duelu protiv Union Berlina.

Borussija Dortmund je pobijedila sa 4:2, a Haaland je postigao dva gola. Posebno je bio čudesan onaj drugi iz finiša utakmice.

Haaland je zahvaljujući svojoj snazi i dugim nogama uspio lobovati protivničkog golmana iz situacije kada mnogi ne bi primili loptu.

Robusni golgeter imao rivala na leđima, bio je u padu, ali je uspio udariti loptu dovoljno dobro da je plasira u mrežu. Gol pogledajte ovdje. 

Sjajnom napadaču je ovo bio čak 68. gol na 67 mečeva u dresu Borussije Dortmund što najbolje pokazuje o kakvom igraču se radi. 

Fudbaler ekipe iz Dortmunda otkako se pojavio na velikoj sceni napreduje iz utakmice u utakmicu. Ključne osobe za njegovu pojavu na velikoj sceni i naglu eksploziju su otac Alf-Inte i menadžer Mino Raiola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Molde, Salzburg, Borussija Dortmund ili reprezetnacija Norveške. Boja dresa za 21-godišnjaka je nebitna. Istina je imao je pomoć i make prirode, ali specifičan način rada je najzaslužniji zašto je ovaj dečko već sada u grupi najboljih napadača svijeta.

Agilnost, brzina i mišićna elastičnost nikada nisu nedostajali Erlingu, koji je naslijedio prirodnu predispoziciju za sport od svog oca Alfieja, bivšeg veznjaka Manchester Cityja i Leeds Uniteda, te od svoje majke Gry Marit, prvaka u sedmoboju. Na njemu je, međutim, bilo puno posla kako bi se "oblikovalo" tijelo i učinilo savršenim za fudbal i za mentalno zadržavanje agonista na najvišem nivou.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.