Susret se igra u utorak

Dudić ostao bez "desetke", ali je spremio plan za Borac: "Pokušati ćemo ga realizovati..."

Admin Čaušević

Seriju derbi utakmica Velež nastavlja u utorak kada će na stadionu Rođeni dočekati Borac. 

Posljednje vrijeme susreti ova dva kluba bude dosta pažnje, a sigurno će i tribine stadiona Rođeni biti dobro ispunjenje, a cilj domaćina je svakako osvajanje tri boda.

Trener Feđa Dudić neće moći računati na najjači sastav. Nakon odrađene suspenzije u kadar se vratio Haris Ovčina, dok je Brandao i dalje povrijeđen. Poslije Željezničara povredu je zaradio i Nemanja Anđušić.

"Desetka" Veleža je povrijedila stopalo, nije prisustvovala današnjem treningu te je očekivati da će ponovo na teren tek nakon oktobarske reprezentativne pauze.

"Protiv Željezničara volja i želja su bili na zavidnom nivou, mogli smo pobijediti i izgubiti, okrećemo se utakmici protiv Borca koji u posljednje vrijeme igra dobro", rekao je Dudić u najavi utakmice te istakao nekoliko igrača kod Borca:

"Kolega Miljanović je podigao ekipu koja ima dobre pojedince. Zakarić, Vranješ, Moraitis kojeg smo i mi pokušali dovesti mogu svakom napraviti probleme."

Odlični trener je istakao da je pripremio plan za sutrašnji meč kojeg će njegova ekipa nastojati sprovesti u djelo.

"Postavit ćemo se na pobjedu, Imamo plan na koji ćemo pokušati doći do njega i tako ćemo krenuti od prve minute", poručio je Dudić.

Početak susreta je zakazan za 20:10, a pravdu će dijeliti Sabrija Topalović iz Zenice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.