Tražit će pravdu na sudu

Sudija sa kompromitujuće fotografije tvrdi da je sve montiran proces

Admin Čaušević

Niželigaški mečevi skoro svakog vikenda donese neku novu priču koja obično našteti ugledu bh. fudbala. 

Ovaj put u centru pažnje se našao Zijad Djedović, pomoćni sudija sa utakmice Prve lige TK između Doboj Istoka i Mladosti iz Puračića. Domaćin je slavio sa 3:1.

Nakon susreta se pojavila kompromitovana fotografija na kojoj sudija Djedović tokom razgovara sa gledateljima stavlja 20 KM u džep.

Savez Tuzlanskog kantona je odmah pokrenuo istragu, a poslije telefonske sjednice hitnog karaktera odlučeno je da se protiv sudije iz Tuzle pokrene Disciplinski postupak.

U kratkom razgovoru za SportSport.ba je kazao da se radi o montiranom procesu te da će vjerovatno poduzeti neke korake kod sudskih organa.

"To je montiran proces", glasio je Djedovićev odgovor na naše pitanje da iznese svoju stranu istine.

Na pitanje da li možda zna ko stoji iza svega kazao je da neće da ulazi u te stvari. Pitali samo ga da li se namjerava žaliti i da li će tražiti svoju pravdu.

"Vjerovatno putem suda...", kratko nam je odgovorio tuzlanski sudija.

Djedović će biti na hlađenju sve do okončanja postupka te ga u narednom periodu nećemo gledati na fudbalskim terenima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.