Drama u Istanbulu

Pjanićev Bešiktaš vodio 3:0, pa u 97. minuti primio gol za 3:3

Edmir Škorić

Ludnica u Istanbulu, domaćin ostao bez pobjede iako je vodio 3:0.

Bešiktaš je ugostio ekipu Adana Demirspora u šestom kolu turske Superlige, a meč je završen 3:3. Gosti su uspjeli u posljednjih pola sata nadoknaditi čak tri gola zaostatka.

U prvom dijelu Bešiktaš je vodio s 2:0. Prvo Montero u 20. minuti postiže gol glavom na centaršut Pjanića, a Josef u 43. minuti postiže gol za 2:0.

Yilmaz je u 53. minuti postigao treći gol i izgledalo je da je sve gotovo, a onda... Vargas u 60. smanjuje na 3:1, da bi rezervista Balotelli postigao eurogol u 79. minuti za 3:2.

Ostao je gostima korner da izvedeu u 97. minuti, a u gužvi Balotelli prosljeđuje loptu do Assombalonga, koji je pogodio za 3:3.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešiktaš ostaje lider s 14 bodova, ovo mu je drugi remi, a ima i četiri pobjede na šest mečeva. Gosti su 12. sa šest bodova.

Što se Pjanića tiče, još jedna dobra partija, a izveden je iz igre u 65. minuti kada je izgledalo da je Bešiktaš već ostvario pobjedu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.