Događaji iz Mostara jedina tačka dnevnog reda

U 13 i 15 sati počinju sjednice komisija, Veležu i Hasiću žestoke kazne? · Saznajemo

Samir Mlaćo

Prekid meča između Veleža i Borca glavna je tema u bh. sportskoj javnosti.

Banjalučani će slaviti službenim rezultatom 3:0, a Velež očekuje rigorozne kazne.

Kako je SportSport i najavio, danas će Komisije NS BiH održati hitne sjednice.

U 13 sati će početi sjednica Takmičarske komisije, a u 15 sati Disciplinske komisije.

Jedina tačka dnevnog reda biće prekid meča u Mostaru, ali i incidenti poslije meča kada su napadnute sudije u Jablanici, a zapaljen je i automobil glavnog sudije Sabrije Topalovića, a huligani su potom i fizički napali Topalovića, te Šehovića koji je bio četvrti sudija i Alispahića, koji je obavljao dužnost supervizora suđenja.

U Veležu su razočarani suđenjem Topalovića, a prvi čovjek NS BiH Vico Zeljković najavio je da će Hasiću biti zabranjeno obavljanje funkcije predsjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Stadion mostarskog kluba će biti suspendovan, očekuje se i visoka novčana kazna, a Velež bi čak mogao određeni period igrati domaće utakmice van Mostara. Sve će ipak biti jasnije danas.

Podsjetimo, susret je prekinut kod vodstva 2:0 za Borac, kada su utrčali nezadovoljni domaći navijači, no srećom nije došlo do fizičkog kontakta sa igračima i službenim licima.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.