Već danas zasjedaju komisije NS BiH, šta će biti sa utakmicom u Mostaru?

Domaći navijači prekinuli meč

Već danas zasjedaju komisije NS BiH, šta će biti sa utakmicom u Mostaru? · Saznajemo

S. Mlaćo

Mnogo bure donio je meč Veleža i Borca.

Susret je na kraju prekinut kada su utrčali domaći navijači, a gosti su u tim momentima vodili 2:0.

Domaći su bili nezadovoljni suđenjem Sabrije Topalovića koji je nakon prvog dijela sa svojim pomoćnicima ispraćen povicima 'lopovi, lopovi'.

Jasno je da Velež očekuje žestoka kazna, a kako saznaje SportSport.ba, večeras zasjeda Takmičarska i Disciplinska komisija NS BiH.

Biće to vanredna sjednica, a fokus će bit na meč u Mostaru i nemile scene.

Oglasi

To će ustvari biti jedina tačka dnevnog reda.

Velež može da bude žestoko kažnjen, no to će naravno odlučiti nadležni organi u Nogometnom savezu BiH, a evo kakvi sve ishodi mogu da budu:

- Ako se na stadionu, ili neposredno van stadiona za vrijeme igre, prije i poslije igre, dogode neredi koji su ugrozili fizički integritet učesnika utakmice ili uzrokovali veću materijalnu štetu na stadionu, a organizator utakmice nije preduzeo mjere da spriječi nerede ili ih nije preduzeo u dovoljnoj mjeri, biće kažnjen:

a) klub, novčanom kaznom od 2.000 KM do 5.000 KM,

b) sportski radnik kao odgovorno lice u klubu, novčanom kaznom najmanje 500 KM.

(2) Ako se prekršaj iz st. 1 ovog člana okvalifikuje kao teži prekršaj ili ako se
ponovi, biće kažnjen:

a) klub, oduzimanjem od tri do devet bodova, odnosno od tri do devet negativnih bodova i novčanom kaznom od 5.000 KM do 10.000 KM,

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

b) sportski radnik kao odgovorno lice u klubu, zabranom vršenja funkcije od jedne godine do dvije godine.

(3) Ako su neredi poprimili veću masovnost i prozrokovali takvu materijalnu štetu pa je došlo do uznemirenja sportske i društvene javnosti i opšte osude, uz izrečene kazne iz st. 1 i 2, ovog člana, može se izreći kazna zabrane igranja pred gledaocima ili zabrana igranja na određenom stadionu ili stadionima određenog područja i to, u oba slučaja od dvije do šest utakmica.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Ugasite sve dok lopove ne otjeramo.. Ljudi ulazu ogromnu energiju, ljubav, ogromne pare i dodje neki sabrija da im se za milju pose*e na sav posao..
20 1
lintus
Kakvi ste vi idioti podrzavate paljevinu auta i pokusaj ubojstva
10 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi