U Trebinju pao Rudar

Leotar na krilima Asima Zeca došao do velike pobjede

S. Grebović

Ekipa Leotara danas je na stadionu Police u okviru 10. kola Premijer lige BiH bila bolja od prijedorskog Rudara rezultatom 2:1.

Nakon što su u prošlom kolu iznenađujuće u gostima savladali ekipu Sarajeva, fudbaleri Leotara su danas došli i do druge vezane pobjede.

Danas su mjeru uzeli Rudaru, jednom od direktnih konkurenata za premijerligaški opstanak, čime je ova pobjeda još više dobila na značaju.

Izabranici Branislava Krunića su se od samog starta postavili kao domaćin kojeg ne zanima ništa drugo osim tri boda, koja su na kraju i osvojili.

Već u sedmoj minuti gostujući golman Šćekić je morao vaditi loptu iz svoje mreže. Asim Zec je odličnim centaršutom pronašao Miloša Aćimovića koji efektno pogađa mrežu gostiju.

Prvu kakvu takvu šansu za Rudar ne koristi Amoah. Internacionalac iz Gane u 21. minuti šutira pored gola.

Leotar je i nakon toga nastavio sa napadima. Danas vrlo raspoloženi Aćimović je u još dva navrata bio opasnost po goste, ali na sreću po njih nije uspio pogoditi još jednom.

U trenucima dok su Trebinjci dominirali, gosti dolaze do poravnjanja i to u smiraju prvog dijela kada je pogodio Mandić nakon asistencije Brazilca Santosa Clarismaria.

Igrala se 59. minuta kada je arbitar ovog meča, Miloš Gigović pokazao na 11 metara nakon što je neko od gostiju u kaznenom prostoru igrao rukom.

Siguran realizator minutu kasnije bio je sjajni Asim Zec koji je nakon asistencije danas došao i do pogotka, koji će na kraju njegovom timu biti dovoljan za veliku pobjedu. To je bio njegov treći ovosezonski gol.

Prijedorčani do završetka susreta nisu uspjeli ugroziti Leotar koji je tako na kraju došao do velika tri boda.

Premijer liga BiH, 10. kolo

FK Leotar - FK Rudar 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

LEOTAR: Vukanović, Milović, Paranos, Maksimović, Skeulović, Aćimović, Mićunović, Đurić, Perišić, Arsić, Zec.

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Pekija, Santos, Burazor, Mandić, Danilović, Dojčinović, Sajak, Amoah, Jakupović, Redžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.