Miloš Aćimović, heroj Leotara na Koševu i životni pobjednik: "Bilo je teško vratiti se nakon svega"

Jaka životna i sportska priča je iza ovog momka

Miloš Aćimović, heroj Leotara na Koševu i životni pobjednik: "Bilo je teško vratiti se nakon svega" · Intervju

H. Zilić

U devetom kolu Premijer lige BiH Leotar je kreirao iznenađenje i na Koševu savladao Sarajevo sa 0:1.

Trijumf Trebinjaca je odjeknuo među fudbalskom javnosti u BiH, ali heroj ove cijele priče je strijelac pobjedonosnog gola za trebinjski tim Miloš Aćimović.

Premotavajući film, dolazimo do 2013. godine. Miloš je bio kapiten kadetske selekcije BiH i krenuo je na okupljanje reprezentacije u Sarajevo. Na putu iz Trebinja, doživio je tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio njegov otac Sredoje, a Miloš je bio teško povrijeđen. Doktori su mu se borili za život, imao je teške povrede, ali se na svu sreću nakon svega uspio oporaviti, kako psihički tako i fizički i danas je opet uz svoju ljubav, fudbal.

Za Miloša mnogi kažu da je uvijek bio odgovoran prema treninzima, lopti, fudbalu, klubu, a situacija iz koje je izašao može ga svrstati i među životne pobjednike.

Iskoristili smo priliku da s prvotimcem Leotara razgovaramo o sezoni, Leotaru, karijeri i svemu što ga je pratilo kroz fudbal...

Miloše, za početak ono što je friško. Trijumf na Koševu, pogodak, komentar?

Oglasi

"Pa teška utakmica je iza nas, pobijediti Sarajevo na Koševu sigurno da je za nas ogroman uspjeh i veoma bitna tri boda, pogodak naravno da mi znači, ali najbitnije je da smo se kući vratili sa bodovima."

Povratak u rodno Trebinje, kakva je situacija u Leotaru i koliko tebi znači ponovo nositi dres Leotara?

"Za sada situacija u klubu je super, naravno da mi znači opet nositi dres Leotara, ipak je to klub u kojem sam ponikao i klub iz mog rodnog grada. Ambicije kluba su opstanak u Premijer ligi ove sezone i stabilizacija kluba."

Miloš Aćimović
Miloš Aćimović FK Leotar FK Leotar Pozicija: MF

Statistika

33 nastupa
26 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
3 golova

Teška i jaka životna priča je iza tebe, koliko se bilo teško vratiti nakon svega što se desilo u 2013. godini?

Oglasi

"Sigurno da je bilo teško i psihički i fizički se vratiti nakon jedne takve situacije, ali zahvaljujući podršci prvenstveno moje porodice uspio sam da se vratim fudbalu."

Imao si i epizodu u austrijskom Lafnitzu. Možeš nam malo opisati taj dio karijere?

"Jeste u Lafnitzu sam bio kao pozajmljen igrač Zrinjskog. Tamo sam proveo godinu dana i mogu reći jedno pozitivno iskustvo za mene."

Tvoj bivši klub Zrinjski igra sjajno tu je i Tuzla City, koga vidiš na kraju sezone u vrhu PLBiH?

"Pa realno u dosadašnjem dijelu prvenstva najviše su pokazali Zrinjski i Tuzla City i njih vidim kao najozbiljnije kandidate za titulu, ali sigurno da će im se još neko priključiti u borbi za titulu, možda Sarajevo ili Velež."

Može li Leotar vratiti stari sjaj koji je imao u bh. fudbalu?

"Sigurno da može, Leotar je klub sa velikom tradicijom i smatram da mu je mjesto u vrhu bh. fudbala."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igraš li Fantasy na SportSport.ba? Vjeruju li ti prijatelji, stavljaju li te u ekipu?

"Iskreno ja ne igram, ali neki moji drugovi igraju i često me prozivaju i zezaju kada ne postignem gol haha."

Top Komentari

seibeg
Kakvom velikom tradicijom, kakav ba vrh BH fudbala, prošla su ta vremena kada je sve drugo samo ne fudbal odlučivao prvaka ( mada se i sada pokušava nešto slično, prošlogodišnji prvak Borac silom osvojio prvenstvo ) ne provaljuj se, zna se oduvijek ko je u vrhu BH fudbala-velika petorka: Željo, Sarajevo, Velež, Sloboda i Čelik, ostalo "tarlašika", "buranija", vještački klubovi, silom gurani. Tako je uvijek bilo i tako će uvijek i biti.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi