Dva derbija donosi 11. kolo

Ko propušta naredno kolo Premijer lige: Problemi za Sarajevo, Velež, Željezničar...

Samir Mlaćo
Naredno kolo Premijer lige igra se već za vikend.

Premijerligaši nemaju puno vremena za odmor s obzirom na zgusnut raspored i igranje subota - srijeda –subota, a u 11. Kolu svakako vrijedi izdvojiti duele Borca i Sarajeva, te Tuzle City i Veleža.

Kada su suspenzije u pitanju, kod Veleža pravo nastupa nemaju Edo Vehabović i Tarik Isić koji su zaradili po treći žuti karton u prekinutom duelu sa Borcem. Comet je ipak 'ovjerio' kartone domaćima iako je susret kasnije registrovan službenim rezultatom 0:3. Pravo nastupa kod tima iz Tuzle nema Belmin Mešinović.

Sarajevu će u Banjoj Luci nedostajati Halid Šabanović i Dražen Bagarić, dok će Željezničara protiv Leotara biti bez Ante Blaževića.

Kod Posušja u hercegovačkom derbiju sa Širokim Brijegom neće biti Lauša Tina Blaža.

Na drugoj strani pravo nastupa nema Tomislav Čuljak.

U 11. kolu se sastaju:

FK Željezničar – FK Leotar

FK Borac – FK Sarajevo

FK Tuzla City – FK Velež

HŠK Posušje – NK Široki Brijeg

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski – FK Sloboda

FK Rudar Prijedor – FK Radnik Bijeljina

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.