Sablić: Prekrasna večer za Bordo familiju, ova liga je maraton

Trener FK Sarajevo - press nakon derbija

Sablić: Prekrasna večer za Bordo familiju, ova liga je maraton

H. Zilić

Nakon trenera Ivkovića, medijima se na press konferenciji obratio trener Sarajeva Goran Sablić.

Sablić nije krio zadovoljstvo nakon trijumfa u derbiju.

"Prekrasna večer za Bordo familiju. Čestitke momcima i navijačima. Naša pobjeda zaslužena. Bili smo bolji protivnik cijelu utakmicu. Imali smo loptu, prostor, kontrolu, znali smo da preko dobre distribucije možemo ugroziti protivnika. Što se tiče Željezničara, imali su dvije solidne situacije. Drugo poluvrijeme smo kvalitetno odigrali", rekao je Sablić i dodao:

"Vidjelo se nakon sat vremena da neki pojedinci nemaju energije još, ali to će nas pratiti još neko vrijeme. Ovo su za nas tri velika boda. Veliki motiv za dalje."

O igračima?

"Bitno je da igrači uđu glavom u utakmicu, danas je bilo korektno. Derbi nosi dosta pritiska, ali idemo dalje, grabimo korak po korak."

Bodul je donio kvalitet.

"Nije sporno da je Bodul donio kvalitet ovoj ekipi. Znate sve šta se dešavalo, Igrači su dolazili iz raznih stanja. Neki su bili dugo povrijeđeni, neki nisu imali pravo igrati. Sve je to trebao da se ukomponuje, treba još vremena."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O nastavku prvenstva?

"Liga je izjednačena. Iz kolo u kolo moguća su iznenađenja. ovo je maraton i ja tako gledamo na ovu sezonu. Ide sada Borac, nemamo previše vremena, ali imamo širi roster nego ranije. Neće biti bagarića, Cmiljanića, dobro ćemo se pripremiti."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gogs
Ofsajdaš
0 6
Munja_Mundze
Samo jos da se kutarises Hebibe i Pidre i bice jos bolje sigurno
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi