Foto - EPA

'Nula' Katalonaca u Cadizu

Još jedno očajno izdanje Barcelone

Midhat Šljivak

Barcelona nastavlja sa očajnim igrama ove sezone, a katalonski velikan je večeras u 6. kolu La Lige odigrao 0:0 na gostovanju kod Cadiza.

Prvo poluvrijeme ovog meča nije donijelo apsolutno ništa. Nijedan tim nije ni pogledao kako treba prema golu i na odmor se otišlo bez golova.

Nastavak ipak donosi mnogo zanimljiviji meč, a prvi je zaprijetio domaći tim.

Alvaro Negredo spektakularno pokušava sa distance, Ter Stegen još bolje brani i zadržava nulu na semaforu.

Nekoliko minuta kasnije Barcelona propušta dvije odlične šanse. Obje je promašio Memphis Depay.

U 65. minuti Barcelona ostaje sa igračem manje. Frenki de Jong u četiri minute dobija dva žuta kartona i morao je ranije pod tuš.

Cadiz je sa igračem više bio bolji tim. Barca se branila do kraja, a domaći u 81. minuti propuštaju dvije velike šanse.

Ter Stegen fenomenalno brani udarac Sanchezu koji je izašao sam pred njega, a Sobrino nije uspio da odbitak pošalje u gol.

Barcelona je u nadoknadi imala šansu da pobijedi. Depay je međutim promašio zicer.

Ostalo je na kraju 0:0. Barcelone je odigrala još jednu jako lošu utakmicu i Ronaldu Koemanu se još više trese stolica nakon ovog meča.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 6. kolo:

Cadiz - Barcelona 0:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.