Dobio crveni karton

Koeman na najgori mogući način završava epizodu u Barceloni?

Endin Čaušević

Nizozemski stručnjak Ronald Koeman bi na neslavan način mogao da završi svoju epizodu u Barceloni.

Koeman je na mjesto trenera katalonskog kluba stigao prije nešto više od godinu dana kada je zamijenio Quiquea Setiena, ali se nije proslavio od svog dolaska.

Barcelona je u prošloj sezoni uspjela da ostvoji Kup kralja što nije bilo dovoljno da se zadovolje ukusi navijača.

U ovoj sezoni ekipa je doživjela velike promjene u igračkom kadru, ali svejedno mnogi od Barcelone očekuju da budu konkurentni u borbi za titulu prvaka Španije.

Barcelona je trenutno sedma sa devet bodova i ima sedam bodova i utakmicu manje od Real Madrida koji je na liderskoj poziciji. Katalonci su i sinoć razočarali svoje navijače jer su osvojili samo jedan bod na gostovanju u Cadizu.

Da stvar bude gora za Koemana ponovo je pogriješio sa svojom taktikom jer je igra Barce bila daleko od onoga što smo navikli da gledamo. U finišu meča Cadiz je čak mogao i do pobjede, ali se Barcelona nekako sačuvala.

Španski mediji uveliko pišu o tome da bi Koeman u narednim danima mogao dobiti otkaz, te da bi utakmica protiv Cadiza mogla biti njegova posljednja na klupi Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Koeman bi u tom slučajnu neslavno završio svoju epizodu u Barci kao trener jer je u samom finišu utakmice dobio direktan crveni karton zbog progovora sudiji i ukoliko ostane trener sigurno ga nećemo gledati na klupi Barce u narednoj utakmici.

Međutim, navijači se nadaju da će Joan Laporta uručiti otkaz Koemanu koji se nije pokazao kao najbolje rješenje za ovaj klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.