Stigla reakcija

Ivan Beus odgovorio na optužbe FK Velež: Neka njima ide na obraz, vidimo se na sudu

Midhat Šljivak

FK Velež izdao je danas saopštenje o dešavanjima na meču protiv Borca.

Među spomenutim u saopštenju bio je i Ivan Beus kojeg su iz redova Rođenih optužili da je tražio izbacivanje FK Velež iz Premijer lige BiH.

NSBiH je reagovao na ovo saopštenje i izdao je svoje saopštenje uz izjavu gospodina Beusa.

NSBiH je saopštenju istakao:

Nakon jučer i danas iznesenih neistina u medijima koje je prvo iznio član Upravnog odbora FK Velež Senad Husnić, a onda u službenom priopćenju i FK Velež, kojima se neutemeljeno i neistinito iznose optužbe na račun prvog potpredsjednika NS/FS BiH Ivana Beusa, objavljujemo reagiranje gospodina Beusa:

- Demantirati da sam, kako je navedeno, izričito zahtijevao da se FK Velež isključi iz Premijer lige, definitivno je apsurdno, jer je svima jasno da u tome nema i ne može biti istine.

Naime, pravilnici NS/FS BiH po tom pitanju su apsolutno jasni, kako kada je u pitanju nadležnost Disciplinske komisije koja je donijela poznate odluke, tako i kada je u pitanju Pravilnik koji određuje disciplinsku odgovornost.

Želim naglasiti da su takve optužbe potpuno neodgovorne i neistinite, tako da se još više čudim kako ozbiljni ljudi iz Uprave FK Velež mogu tako paušalno i neodgovorno istupati u javnost, a da niti s čime ne potkrepljuju iznesene optužbe. Pojedinci koji ih tako olako iznose moraju biti svjesni vlastite odgovornosti i svojih propusta, a ne tražiti krivca u drugima i lažnim optužbama skretati pažnju medija.

Bez želje da demantiram nešto što nema potrebe demantirati, ipak sam primoran istaći da kao član Izvršnog odbora niti na koji način nisam sudjelovao u donošenju bilo kakvih odluka vezanih za ovaj slučaj, a uostalom nisam niti mogao ako je to potrebno naglašavati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju želim također istaći da sam jako razočaran iznesenim neistinama, odnosno koliko su pojedinci spremni ići daleko da bi sa sebe skinuli odgovornost, ali to neka ide njima na obraz.

U svakom slučaju, ove neistine, ali i zlo koje mi se želi nanijeti, sigurno me neće pokolebati i daljnjem radu, a zadovoljštinu zbog iznesenih neistina i kleveta ću potražiti kod nadležnih sudskih organa, izjavio je Beus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.