Trener Željezničara poslije pobjede nad Leotarom

Ivković: Nikad ne komentarišem suđenje, taj put vodi ka problemima

Admin Čaušević

U sjajnoj atmosferi na stadionu Grbavica Željezničar je minimalnim rezultatom pobijedilo Leotar. 

Tomislav Ivković je poslije utakmice bio zadovoljan trijumfom, a dao je naglasak koliko je zapravo Premijer liga izjednačeno takmičenje.

"Čestitam igračima i navijačima, pogotovo navjiačima koji su zajedno s igračima na mišiće izvukli tešku, tvrdu i borbenu utakmicu protiv protivnika koji došao u meč sa dvije pobjede. Pokazali su da su respektabilna ekipa, došli su na jedan zavidan nivo. Prvenstvo je tvrdo i nepredvidivo, od desetog do trećeg razlika je šest bodova, svako svakog može dobiti, nema lako protivika i svako svakog može dobiti", rekao je Ivković na press-konferenciji.

Bilo je riječi i o budućnosti i boljem igračkom kadru.

"Kada finansijski bude na nogama, kada budemo stabilni onda s tim stiže infrastrkturua pa ekipa, to je jedan rudarski posao za ljude koji vode klub."

Luka Jurčić i Vedran Vrhovac su dobili žute kartone i neće igrati protiv Borca u narednom kolu.

"Nikad nisam komentarisao suđenje niti ću, to je krivi put, to nije put koji vodi ka uspjehu, već ka problemima, to sam rekao ljudima u klubu, moramo razmišljati isključivo o sebi, ne o nama. Nama je najvažnija utakmica koja slijedi u srijedu u Kupu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prokomentarisao je formaciju u današnjem meču te ono što slijedi u narednom periodu.

"Mujezinović je igrao desnog beka, igrao je to u Veležu, odigrao je to vrlo dobro. Igrao sam sa dva špica jer je ideja da više igrača ulazi u završnicu, to smo počeli pred kraj prvog poluvremena. Mijenjat ćemo formaciju, izostanak igrača može dovesti do toga. Imamo vremena jer je utakmica protiv Borca tek u ponedjeljak", završio je iskusni stručnjak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.