Foto - EPA

Mladi napadač pregovara o novom ugovoru

Ansu Fati je 2019. godine napustio Barcelonu, ali pasoš je zaustavio transfer

Midhat Šljivak

Ansu Fati postao je tokom ljeta nova 'desetka' Barcelone.

Odlaskom Lionela Messija talentovani 18-godišnjak dobio je dres sa brojem 10 i od njega se očekuju velike stvari u budućnosti.

Barcelona čini sve kako bi produžila ugovor sa Fatijem i tako ga osigurala za budućnost, gdje ga vide kao vođu nove Barcelone.

Međutim, u ljeto 2019. godine Fati je bio spreman za odlazak iz Barcelone, a njegov novi tim trebala je da postane Nica.

Otac mladog fudbalera Barcelone dogovorio je sve uslove, čak se fotografisao i sa dresom Nice na kojem je bila devetka, ali je transfer propao iz bizarnog razloga.

Ansu je imao problem sa pasošem koji se nije mogao riješiti i na kraju je transfer u Nicu zbog toga propao.

Naravno, 18-godišnji napadač sada je mnogo traženiji nego što je bio 2019. godine i u redu će sigurno stajati velika imena, ako Barca ne uspije da produži ugovor sa ovim momkom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ansu Fati je najmlađi strijelac u historiji katalonskog velikana (16 godina i 304 dana), a ukupno je nastupio 43 puta i postigao je 14 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.