Promašaji mu teško pali

Bilbija i Jakirović ga tješili: Mašić u suzama napustio teren nakon što nije iskoristio zicer

Endin Čaušević

Zrinjski i Široki Brijeg igraju trenutno hercegovački derbi u okviru 12. kola Premijer lige.

Zrinjski je sjajno otvorio utakmicu i poveo već u 12. minuti golom Bilbije. Samo tri minute kasnije isti igrač je povisio na 2:0.

Do trećeg gola Plemići su došli u 28. minuti, a ovaj put mrežu gostiju s Pecare zatresao je Bašić.

Na samom startu drugog dijela Zrinjski je poveo sa 4:0. U centru pažnje našao se Jakovljević koji pogađa mrežu gostiju za veliko slavlje na tribinama.

Prednost domaćih mogla je biti i veća kada je 15 minuta kasnije Mašić izašao sam na golmana gostiju, ali je on to odbranio. Za Mašića je ovo bila druga 100% šansa, ali nije uspio da zabije gol.

Nekoliko minuta kasnije Jakirović je odlučio izvesti Mašića s terena kojem je teško palo što nije iskoristio svoje šanse, te je u suzama napustio teren.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvo je Bilbija kapitenski tješio svog saigrača, a zatim ga je i Jakirović zagrlio i pružio mu podršku što će mladom bh. reprezentativcu sigurno značiti.

Također, Mašić je dobio i aplauz s tribina jer su navijači Zrinjskog shvatili koliko mu je teško palo što večeras nije postigao pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.