Ponovo primoran na kombinacije

Dudiću stiglo olakšanje, ali i nova briga

Admin Čaušević

Za razliku od većine premijerligaša Velež će u oktobarskoj reprezentativnoj pauzi igrati takmičarski meč. 

Velež u 1/16 finala Kupa BiH gostuje Zvijezdi 09. Susret u etno selu Stanišići na programu je u srijedu od 15 sati.

Rođeni su minulog vikenda na gostovanju pobijedili Posušje sa 2:4 što je donijelo mir u kuću nakon niza utakmica bez trijumfa.

Feđa Dudić je u tom susretu bio primoran da kombinuje, a tako će biti i protiv nekadašnjeg premijerligaša u srijedu.

Za utakmicu sigurno neće konkurisati Samir Radovac, dok se u ekipu vraćaju Tarik Isić i Dženan Zajmović, dok je i 19-godišnji Arman Džanković počeo da trenira, pa perspektivni trener može donekle odahnuti.

Međutim, glavobolju predstavlja odlazak Džanija Salčina, Luke Kačavende i Farisa Zubanovića na okupljanje mlade reprezentacije pa će Dudić morati tražiti način da u timu ima dvojicu igrača mlađih od 21 godine. Jedna od opcija gotovo pa sigurno će biti Alen Dejanović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Dobra stvar je da će iskusni Slaviša Bogdanović koji ima problema sa zglobom stisnuti zube i stajati na golu Rođenih.

Inače, utakmicu Zvijezda 09 - Velež će suditi Velimir Drinić iz Modriče, dok će posmatrač suđenja biti Ognjen Valjić iz Banja Luke.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.