Foto - EPA

Nemaju drugog izbora

Barcelona na listi pojačanja ima ogroman broj slobodnih igrača

Midhat Šljivak

Katalonski velikan Barcelona prinuđen je značajno smanjiti troškove u narednim godinama.

Zbog dugovanja koja su dostigla više od milijardu i po eura, klub se našao u teškoj poziciji, a to utječe i na aktivnosti na transfer tržištu.

Tim sa Camp Noua prinuđen je dovoditi igrače koji ostaju bez ugovora. Isplata velikih odšteta je samo san, a već se kuju planovi za dolazak nekoliko slobodnih fudbalera u ljeto naredne godine.

Mundo Deportivo navodi kako Barcelona već ima listu imena koje će pokušati dovesti u svoje redove, a kojima ugovori ističu.

To su zaista velika imena, a među njima su Andre Onana, Antonio Rudiger, Paul Pogba, Cezar Azpilicueta, Franck Kessie, Noussair Mazraoui...

Barcelona će pokušati da napravi što bolji posao i da neki od ovih fudbalera završe u njihovim redovima, a vidjet ćemo hoće li u tome i uspjeti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Proteklog ljeta na Camp Nou su kao slobodni igrači stigli Sergio Aguero, Eric Garcia i Memphis Depay.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.