U nedjelju okršaj španskih velikana

Prvi čovjek Bracelone uoči El Clasica: Optimista sam, vjerujem u našu pobjedu

Adnan Beganović

Jedan od najvećih derbija na svijetu, onaj između Barcelone i Reala, biće odigran u nedjelju.

Obje ekipe u ovaj veliki okršaj ulaze dobrog raspoloženja s obzirom da su u Ligi prvaka ostvarili trijumfe. Barcelona je slavila na svom terenu protiv kijevskog Dinama (1:0), dok je Real sa ubjedljivih 5:0 savladao Shakhtar na gostovanju.

Naravno, El Clasico je i glavna sportska tema u evropskim medijima, a za jedan od njih je o očekivanjima govorio i prvi čovjek Barcelone, Joan Laporta.

On je istakao da je optimista, te da je uvjeren da će Barcelona pobijediti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imam dobar osjećaj. Dobili smo protekle dvije utakmice, igrači se oporavljaju, a vratili su se Fati i Aguero. Igramo na našem terenu i želimo obradovati naše navijače", rekao je Laporta.

"Očekujem da će utakmica biti sjajna i da će ljubitelji fudbala uživati. Uvjeren sam da ćemo pobijediti, a ako se to dogodi zant ćemo proslaviti", dodao je predsjednik Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.