Gosti nisu poraženi u posljednjih pet mečeva

Derbi se igra u Mostaru: Zrinjski je u boljoj formi, ali Sarajevo Pod Bijelim Brijegom igra sjajno

Adnan Beganović

Derbi 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu će u Mostaru na stadionu Pod Bijelim Brijegom odigrati domaći Zrinjski i Sarajevo.

Dueli Zrinjskog i Sarajeva su uvijek privlačili mnogo pažnje, pa će tako biti i ovaj put, a ako je suditi po trenutnoj formi, domaći su favoriti.

Međutim, Sarajevo Pod Bijelim Brijegom u posljednjih nekoliko godina pruža dobvre partije, a podatak koji govori da Plemići u posljednjih pet domaćih mečeva nisu uspjeli savladati bordo tim dosta toga govori.

U prošloj sezoni Zrinjski i Sarajevo su u Mostaru odigrali dva meča u kojima su gosti osvojili četiri boda. U posljednjem odigranom rezultat je glasio 1:1. Filipović je u 38. minuti doveo Zrinjski do prednosti, da bi u 77. Fanimo donio bod Sarajevu.

U prvom dijelu prošle sezone, tačnije u 10. kolu Sarajevo je slavilo rezultatom 3:2. Opet je Zrinjski poveo i to preko Bilbije u 4. minuti, no 13 minuta kasnije Handžić je stvari vratio na početak. Sadiku je autogolom doveo Sarajevo do prednosti u 47. minuti, a Bilbija je svojim drugim pogotkom Zrinjskom donio izjednačenje. No, osam minjuta prije kraja Hebibović je donio pobjedu Sarajevu.

U sezoni 2019/2020 Zrinjski i Sarajevo su u Mostaru odigrali susret bez golova, dok su u sezoni prije odigrali dva meča u Mostaru i to po jedan u prvenstvu i Kupu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvenstvu su odigrali meč bez pobjednika (2:2). Bilbija je ponovo bio nezaustavljiv za Sarajevo, postigao je oba pogotka za Plemiće, dok su Velkoski i Adukor pogađali za ekipu iz glavnog grada Bosne i Hercegovine. U Kupu, tačnije u četvrtfinalu ovog takmičenja Sarajevo je pogotkom Tatara u sudijskoj nadoknadi vremena slavilo sa 1:0 i sa ukupnih 2:0 je prošlo u špolufinale.

Posljednju pobjedu pred svojim navijačima Zrinjski je nad Sarajevom ostvario u sezoni 2017/2018. Slavili su Plemići sa minimalnih 1:0, a pogodak je postigao Bilbija. U istoj sezoni ove dvije ekipe su odigrale još jedan meč u Mostaru samo što je pobjeda otišla na stranu gostiju. Slavilo je Sarajevo 3:1. Kuzmanović, Sarić i Rahmanović su pogađali mrežu Zrinjskog, a mrežu Sarajeva pogodio je Handžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.