Detalj sa posljednjeg susreta Željezničara i Zrinjskog na Grbavici

Mogu li prekinuti negativan niz

Plemići 270 minuta bez pogotka na Grbavici

Adnan Beganović

Derbi susret 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u ponedjeljak će na Grbavici odigrati Željezničar i Zrinjski.

Dueli Željezničara i Zrinjskog uvijek su privlačili mnogo pažnje, bez obzira na trenutačni položaj na tabeli, pa je tako i ovaj put.

Mostarski Plemići su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali daleko najviše te se zasluženo nalaze na vrhu tabele, dok izabranici Tomislava Ivkovića igraju toplo-hladno, pa je sedma pozicija na tabeli i sasvim realna za Željezničar.

Plemići u Sarajevo stižu nakon četiri uzastopne prvenstvene pobjede i sasvim sigurno će pokušati doći do pobjede koju na Grbavici nisu ostvarili nešto više od četiri godine.

Naime, posljednji put Zrinjski je na Grbavici slavio u sezoni 2017/2018 i to sa minimalnih 1:0. Strijelac je bio Nemanja Bilbija. Nakon tog meča Željezničar i Zrinjski su na Grbavici odigrali četiri meča, a gosti iz Mostara su od mogućih 12 uspjeli osvojiti samo jedan bod.

Bilo je to u gore pomenutoj sezoni, a rezultat je glasio 2:2. Plavi su poveli golom Bogičevića, da bi Hajdarević pogodio za 1:1. Asim Zec je ponovo doveo Željezničar do prednost, a za konačnih 2:2 je zabio Handžić u 90 minuti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon tog meča Željezničar je ostvario tri pobjede, a zanimljivo je da Zrinjski nije postigao nijedan pogodak. Posljednji meč na Grbavici odigran u prošloj sezoni Željezničar je riješio u svoju korist rezultatom 1:0. Pogodak vrijedan tri boda za Plave je postigao Frane Ikić.

Na kraju dodajmo i da je u prvom susretu u ovoj sezoni Zrinjski u Mostaru savladao Željezničar rezultatom 3:0. Dva pogotka je postigao Bilbija, a u listu strijelaca se upisao i Savić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.