Mečevi 10. kola Bundeslige

Petarda Bayerna protiv Union Berlina, Dortmund pobijedio Koln

E. Čaušević

Fudbaleri Bayerna danas su u gostima pobijedili Union Berlin sa 5:2 u meču 10. kola njemačke Bundeslige.

Bavarci su do prednosti došli već u 15. minuti kada je sudija svirao penal, a siguran s bijele tačke bio je Lewandowski za 1:0.

Samo osam minuta kasnije na scenu je ponovo stupio Lewa. Poljak je ovaj put postigao sjajan pogodak iz slobodnjaka za 2:0 nakon kratke kombinacije igrača Bayerna.

Do trećeg gola Bayern stiže u 35. minuti, a ovaj put strijelac je bio Sane. Domaći su u samom finišu prvog dijela smanjili na 1:3 preko Giesselmanna.

Ipak, Bayern je uspio ponovo da dođe do pogotka, a na 4:1 povisio je Coman u 61. minuti. No, samo četiri minute kasnije domaći su pogodili za 2:4, a sada je mrežu gostiju zatresao je Ryerson.

No, do kraja meča gosti iz Minhena stižu do petog gola. Upamecano je odlično istrčao kontru i uposlio Mullera koji sjajno trese mrežu domaćih i postavlja konačnih 5:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do pobjede je stigla i Borussia Dortmund koja je na svom terenu sa 2:0 pobijedila Koln. Domaći su poveli u 40. minuti golom Hazarda, a konačnih 2:0 postavio je Tigges u 64. minuti utakmice.

Freiburg je pred svojim navijačima sa 3:1 pobijedio G. Furth, a bh. reprezentativac Ermedin Demiroviću igru je ušao u 75. minuti utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.