Vrijeđali Josepha Amoaha

FK Sarajevo se oglasio nakon rasističkih ispada pojedinih navijača ovog kluba

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sinoć su osvojili samo jedan bod u meču protiv Rudara iz Prijedora.

Meč na Koševu završen je rezultatom 1:1 što je izazvalo negodovanje domaćih navijača. No, jedan detalj posebno je obilježio utakmicu Sarajeva i Rudara.

Naime, pojedini navijači Sarajeva koji su bili na istočnoj tribini su na rasnoj osnovi vrijeđali gostujućeg igrača Josepha Amoaha.

Nakon toga oglasili su se i iz FK Sarajevo koji su osudili ovakvo ponašanje pojedinih navijača bordo kluba.

"Sinoćnje ponašanje nekih pojedinaca je potpuno neprihvatljivo i u suprotnosti sa svim civilizacijskim normama i vrijednostima Fudbalskog kluba Sarajevo. Odlučno kažemo NE rasizmu i diskriminaciji bilo koje vrste u sportu, na našem stadionu, na našim tribinama i među navijačima koji se nazivaju našim", poručili su iz Upravnog odbora FK Sarajevo.

Čelnici kluba istakli su da će poduzeti sve neophodne koraka kako bi spriječili sve oblike diskriminacije u budućnosti, te su uputili najiskrenije izvinjenej Amoahu i prijedorskom Rudaru zbog sinoćnjeg incidenta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"FK Sarajevo želi da se svi igrači i gosti na našem stadionu osjećaju sigurno i poštovano, te da bude primjer po sportskoj i fer igri i atmosferi i poduzet ćemo sve neophodne mjere da to tako bude u budućnosti!", navodi se na kraju saopštenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.