Sarajevo sutra protiv Radnika

Bordo tim krenuo za Bijeljinu, Fanimo nije u autobusu

Edmir Škorić

Kako se i pretpostavljalo, Matthias Fanimo ne putuje sa ostatkom ekipe na gostovanje u Bijeljinu.

Sarajevo gostuje ekipi Radnika u 16. kolu Premijer lige BiH, a taj meč na programu je sutra od 17 sati, ali je pitanje kako će se on i odigrati ukoliko se nastave obilne padavine širom naše zemlje.

U međuvremenu, autobus s igračima i stručnim štabom Sarajeva u 14 sati je krenuo put Bijeljine, a na ovo višesatno putovanje nije krenuo Matthias Fanimo.

Englez nije bio ni u kombinacijama za meč protiv prijedorskog Rudara, a nakon tog meča trener Goran Sablić je rekao da je Fanimo "postao virozan kada je shvatio da neće biti u sastavu".

Taj potez bivšeg igrača kakanjske Mladosti razbijesnio je sve u klubu, pa i navijače, a sada ga nema u rosteru za okršaj sa ekipom Radnika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Fanima, nedostaje i Darko Lazić, a on u Bijeljinu ne ide jer ima kartone.

Biće ovo po svim prilikama jako težak meč za bordo tim jer Radnik isti dočekuje nakon velike pobjede u Mostaru nad Veležom, a Sarajevo se od početka sezone muči i nije ni sjena ekipe od prošlih nekoliko sezona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.